Cursus In Balans

Geplaatst op 01-10-2019  -  Categorie: Algemeen

Cursus In Balans

Balans en uithoudingvermogen en de technieken om overeind te komen als je gevallen bent, vormen de grootste ingrediënten van de cursus In Balans.  Ook als u ouder bent dan 70 jaar is er met/via bewegen nog veel gezondheidswinst te behalen door middel van bewegen. Het is vaak het best werkende medicijn en nog gezellig ook!

Het Beweegcollectief Mook en Middelaar zet, in samenwerking met de KBO, de cursus In Balans op. Het doel van In Balans is meer inzicht krijgen in valongelukken in en om het huis en hoe u deze met een betere lichamelijke conditie kunt voorkomen. 

En waarom doen we dat? Om u te helpen langer zelfstandiger te blijven wonen en plezier te hebben/krijgen in bewegen! We nodigen u graag uit mee te doen!

Voor wie
Voor iedere inwoner ouder dan 70 jaar met of zonder chronische aandoening(en), lopend, met of zonder hulpmiddel. U bent allen van harte welkom!

Cursus van 8 bijeenkomsten
De eerste bijeenkomst is een kennismaking en zullen er een aantal testjes gedaan worden. Daarna volgen er 6 bewegingslessen die gericht zijn op de valpreventie, deels met voorlichting en beweging. Tijdens de valpreventie zullen er activiteiten centraal staan waar u moeite mee heeft. Dit betekent dus, dat de inhoud soms niet geheel vast staat, maar naar uw behoeften zal worden ingevuld. De aandachtspunten zullen voornamelijk liggen bij het lopen, kracht, conditie, valpreventie, geheugen en alledaagse handelingen. Verder zijn, samen plezier hebben en elkaar ontmoeten ook belangrijke ingrediënten. 

 De cursus wordt georganiseerd in De Wieken.

  • Op dinsdagen: tijd 15.00-16.30 uur
  • Cursusdagen zijn: 7, 14, 21 en 28 januari;   4, 11 en 18 februari  en 3 maart
  • Docent: Lian Janssen

Kosten:
Er wordt een kleine eigen bijdrage van € 20, - gevraagd, daarbij inbegrepen is het lesboek In Balans. 

Deze bijdrage kunt u de eerste bijeenkomst contant betalen cq overmaken op onze bankrekening ( NL76 RABO 01387 50882 ). 

De verdere kosten zijn voor het Beweegcollectief Mook en Middelaar.

Inschrijven:
Meedoen aan de cursus? Vul het inschrijfformulier in en lever het in:

  • of opsturen naar: Het Beweegcollectief Mook en Middelaar , Rijksweg 145, 6585 AD Mook

Bent u jonger dan 70 jaar maar wilt u meedoen aan deze cursus, klik op “Activiteiten”.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met Marian Schijf tel. (06) 13260571 Zij komt indien gewenst bij u langs om de vragen te beantwoorden.