Cursus Functioneel Trainen

Het doel van Functioneel Bewegen is om handelingen zoals wassen, aankleden, boodschappen  doen e.d. gemakkelijker te laten verlopen. Daarnaast zijn er oefeningen voor valpreventie, versterking van het geheugen en verbetering van de conditie. 

En samen plezier hebben is ook belangrijk!  

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten. Na de kennismaking volgt een aantal testjes om te kijken waar u moeite mee heeft. De eerste 8  bijeenkomsten zijn bewegingslessen; er kunnen dan activiteiten worden gedaan die aan uw behoeften zijn aangepast. Na de lessen van het Functioneel Bewegen zijn er 4 lessen In Balans vol met oefeningen om een val te voorkomen en mocht u toch gevallen zijn dan leren wij u om weer omhoog te komen.

De start van de cursus wordt nog bekend gemaakt.

Kosten: Voor deze cursus wordt een eigen bijdrage van €25,- gevraagd. De koffie en de thee tijdens de pauze is gratis.

Opgeven: via het inschrijfformulier dat u in de brievenbus heeft gekregen of via het inschrijfformulier op de site onder het kopje cursus. Meer informatie kunt u krijgen tijdens de vragenuurtjes of via een persoonlijk gesprek thuis:

Môks café:                

LOP in Molenhoek:

Koppel in Middelaar:

Voor een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met de beweegcoach Marian Schijf 06 13260571.

 

 

Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen?

Door prof. dr. Erik Scherder

In het derde college in de serie van vijf een antwoord op de vraag: Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen?

Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Volgens professor Scherder zouden ouderen dan ook meer moeten worden gestimuleerd om te bewegen. Wilt u hier meer uitleg over? Bekijk dan eens het volgende filmpje: