Werelddansen

Bij werelddansen worden dansen uit verschillende landen geleerd en beoefend op leuke passende muziek. Werelddansen gebeurt op verschillende manieren: in een kring, op rijen of met paren. De dansen worden stukje voor stukje aangeleerd door een ervaren docente. Gezelligheid staat voorop: dansen is plezier voor iedereen. Maar dit niet alleen: het afstemmen van ‘hoofd’ en ‘lijf’ houdt u jong. 
Voor deze activiteit is het niet nodig een partner mee te nemen. 

Werelddansen in Mook wordt steeds gegeven in cursussen van 10 weken.

De voorjaarscursus (van 10 lessen) start op 27 januari 2020.

De contributie is vastgesteld op € 50.

 

Programma Werelddansen

Dag Tijd Locatie Niveau Docent Contributie
maandag 14.00-15.30 't Môks Café Mook      1-2 Els van Oudheusden € 50


De eerste 2 lessen zijn gratis.
Voor een tweede activiteit ontvangt u 25% korting op de laagste contributie.

U kunt zich HIER aanmelden.

 

Rooster Werelddansen

2020 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

Een fantastiche avond

 Mook, juni 2018

“Wat een fantastische avond was dat weer! “

Dat dacht ik (dinsdag 5 juni), in de auto met allemaal Werelddansers op weg naar huis, na een heerlijke dansavond in Kleef.

Els had ons uitgenodigd om die avond te dansen met de deelnemers aan de 2 Volksdanscursussen van de Volkshochschule in Kleef, waar zij ook docent is. Uit Mook waren we met 12 dansers en niet alle aanwezigen waren even ‘gevorderd’ natuurlijk. Voor Els geen enkel probleem, ze past het programma zodanig aan, dat iedereen enthousiast en vol overgave mee kan doen. We hebben heerlijk samen gedanst en de pauze tussendoor, was al even geanimeerd. Alsof we elkaar al jaren kennen. Je had ons aan het eind moeten zien, blozend van opwinding en glanzend van het zweet dat ook bij Werelddansen behoorlijk wordt geproduceerd. En het gevoel dat het allemaal weer gelukt was en dat we al zoveel dansen kennen en kunnen!

Ik realiseer me dat we, voor wat betreft het beweegcollectief, zojuist het achtste seizoen heb afgesloten. Dat hebben we trouwens afgesloten met een ‘wereldetentje’ in restaurant Babylon in Nijmegen dat gerund wordt door statushouders uit diverse landen: een Syrisch buffet dit keer.

Ik spreek in de wij-vorm omdat ik zeker weet dat ik niet alleen namens mijzelf spreek. Werelddans is echt véél meer dan een vol uur dansen en nieuwe dansen leren. Vóór en ná dat uur is er, onder het genot van wat meegebracht lekkers, heel veel ruimte voor het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. We zijn heel betrokken op elkaar. Gaan soms ook samen naar het Cultureel Café in Mook.

Daarnaast ondernemen we op uitnodiging van Els ook andere dans-activiteiten, zoals een aantal weken geleden, toen we, met 9 Werelddansers uit Mook, op een zondagmiddag deelnamen aan de feestelijke bijeenkomst “Mazzeltov”: een concert van het jubilerende Hatikwa-koor begeleid door het Klezmore ensemble uit Nijmegen. Vooraf was er een dansworkshop ‘Israëlisch dansen’, gegeven natuurlijk door Els, waarmee we weer een aantal nieuwe dansen konden toevoegen aan ons repertoire. Het concert was heel mooi en het samenzijn met al die andere dansliefhebbers zo verrijkend.

Ik schrijf je dit Marian omdat ik mijn/ons enthousiasme met je wil delen en nog steeds heel blij ben dat ik indertijd voor Werelddans gekozen, waar ik niet alleen veel energie kwijt kan en een aantal vaardigheden oefen en op peil houd. Ook heb ik heel veel geleerd over andere culturen. Maar vooral beleef ik heel veel plezier en saamhorigheid telkens weer opnieuw!

 Hartelijke groet,

Groepsvertegenwoordiger van Werelddans in Mook