Sportief Wandelen is een natuurlijke activiteit en een zeer doelmatige, gezondheidsbevorderende manier van bewegen, voor zowel minder-actieve mensen als actieve mensen. Het uithoudingsvermogen neemt erdoor toe en daarnaast heeft het ook gunstig effect op de coördinatie, lichaamsgewicht en spierkracht. Door de verantwoorde opbouw van de training is de kans op blessures minimaal.
Sportief wandelen biedt nog iets extra's: naast een verantwoorde trainingsopbouw en een goede persoonlijke begeleiding is er ook nog de gezelligheid van uw groepsgenoten.      

Sportief wandelen begint met een warming-up. U wandelt intensief op een tempo van zo'n 5 à 6 km/uur, af en toe een kilometertje sneller of langzamer kan ook. Na ongeveer een uur volgt de cooling-down.

Sportief wandelen wordt begeleidt door een speciaal hiervoor opgeleide docent. 

De wandelbegeleiders zijn vrijwilligers, die zijn opgeleid binnen de eigen vereniging en verzorgen de warming-up, de wandeling en de cooling-down.

De wandeltrainers zijn professioneel opgeleid. Zij ondersteunen u bij de verbetering van uw looptechniek, zodat u gemakkelijker gaat bewegen en oefenen verschillende wandelvormen met u.

Als lid van onze vereniging kun je ook meelopen met de SW wandelingen van zusterverenigingen Old Socks of Kwiek Actieve leefstijl.  Een ideale manier om eens in een andere gebied te wandelen of  andere wandelaars te ontmoeten.

niveau

 

dag

vertrekplaats

vertrektijd

tijdsduur

begeleiding

wie

Old Socks

1 + 2

maandag

VCM Malden

9.30

1,5 uur 

met docent

 Edyta Kuskinska

1 + 2

woensdag

Lierdal Molenhoek

9.30

1,5 uur

met docent

 Jakko Piepenbrock,

Steve Bugter

1 + 2 

Zaterdag

Zweefvliegveld Malden

9.30

1,5 uur

met begeleiding

tesamen met NW

Hans van Zonneveld

Beweegcollectief Mook en Middelaar

 

 

 

 

 

 

 

Kwiek Actieve Leefstijl 

1 + 2 

Woensdag

 

Wisselend

(info via docent)

9.30

1,5 uur

 

met docent

José Rijnbout

1 + 2

Donderdag

de Wolfsberg

8.30

1.5 uur

 met docent

 Lian Jansen

De contributie bedraagt € 150 per jaar.

Voor een tweede activiteit ontvangt u 25% korting op de laagste contributie.

CK9A2115 copy