Ontspannen bewegen

De les “Ontspannen Bewegen” is een combinatie van Pilatus-, Feldenkrais- (Bewust Bewegen), en wat Yoga-oefeningen. Het is geen ontspanningsles, maar gedurende de les verandert er wel van alles, waarvan ontspanning een onderdeel kan zijn.   

De oefeningen bestaan uit rustig uitgevoerde bewegingen, zodat je met aandacht kunt bewegen en je beter kunt waarnemen wat de bewegingspatronen, gewoonten en mogelijkheden van het lichaam zijn. Terwijl je beweegt word je je er van bewust hoe je beweegt. Er wordt binnen de grenzen van ons eigen lichaam bewogen.  
Veel bewegingen worden liggend op de grond uitgevoerd, zodat de inwerking van de zwaartekracht minder wordt, je met minder inspanning beweegt en je beter kunt ervaren hoe je beweegt. Hoe minder kracht je gebruikt des te beter kun je het automatische patroon van de bewegingen opmerken en veranderen. Het accent ligt namelijk niet op wat je doet, maar hoe je het doet. Als je moeite hebt om op de grond te liggen, is dat geen probleem daar wordt juist veel aandacht aan besteed. De bewust uitgevoerde bewegingen leiden tot een doelmatiger gebruik van ons lichaam, met als effect soepeler en gemakkelijker bewegen.    

Wat mee te nemen: Makkelijk zittende kleding, handdoek, dikke sokken en een kussentje voor onder je hoofd.

De lessen worden gegeven in de Veldschuur in Malden op maandag van 10.00 uur tot 11.00 uur en op woensdag van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Meer informatie en/of inschrijven: Kijk op de site van Fit & Fun(=Old Socks Malden)