Naar Maas en vuilnisbelt.

2 december.

10.00 uur koffie, anders komen ze niet op gang! In drie groepjes gelopen door het dorp, naar de Maas en naar de vuilnisbelt om te kijken wat ze daar aan het maken zijn. Er wordt een Down- Hill parcours gemaakt voor de jeugd op de mountainbike. Prachtig om te zien hoe vrijwilligers onder leiding van deskundigen dit neerzetten zodat we over een paar weekjes van een afstandje kunnen genieten van de kunsten van de jeugd.

wk11

Op de helling van deze berg werden we door een loper attent gemaakt op een gedenkbordje waar op 6 mei 1948 2 kinderen en twee volwassenen onder het schuivende zand zijn gestorven. Enkele van de lopers konden zich dit nog herinneren als een enorme zwarte bladzijde in de geschiedenis van Mook. Al pratend kwam de schapenhoeder Tom op ons pad, Hij vertelde ons alles over het hoeden en wat er allemaal komt kijken bij zo’n grote kudde. Een heerlijk leven zegt hij zelf!

Na deze ontmoeting met een omweg terug naar de tuinkamer waar je niet naar binnen kon voordat je de pietenproef had afgelegd. Kortom weer een geslaagde ochtend.

Terug naar overzicht verslagen Ontmoetroute