Verslag week 8

logo-ontmoetroute 

11 november

Vandaag weer een heerlijke dag! De lopers kwamen rond 10.00 uur naar de tuinkamer om ingedeeld te worden bij een vrijwilliger of student, want we mogen maar een op een wandelen vandaag. Quality time voor de senioren! De lopers uit de WOZOCO hadden vandaag afgehaakt, ze gingen zelf lopen. Lekker lopen en volop praten met elkaar.

Ieder deed met de vrijwilliger of student zijn of haar ronde en zagen elkaar weer op de Maaskade.

Daar troffen we de groenteman Emiel die aan het vissen was en net een voorntje wilde ophalen toen er een grote snoek van minstens 45 cm aan zijn haak zat die hij met zijn schepnet uit het water haalde. Nel en Marian hebben met hem een praatje gemaakt over vissen en daarna de weg vervolgd naar de kerk. En ja hoor, daar zaten de anderen verspreid al aan een kopje koffie of thee en een koekje (gesponsord door Wim Voet) over van alles te praten wat ze onderweg waren tegengekomen.

Zo troffen we ook een groepje dames uit Malden die aan het fietsen waren, met en zonder elektrische motor en zelfs een driewieler met motor.

Heerlijk om te zien dat zo ieder zijn eigen beweging pakt die we zo hard nodig hebben deze dagen.

Tijdens ons bakkie liepen er nog twee echte Mooksen langs die bij sommige lopers bekend waren en nieuwsgierig waren naar onze wekelijkse wandelingen. Tijdens het praatje bood een van de twee spontaan aan om volgende week woensdag mee te lopen als vrijwilliger. Op de terugweg kwamen we Theo nog tegen, die had ons gemist en was zelf een wandeling gaan maken. Voor volgende week zet hij het in de agenda en we hebben hem beloofd om hem een telefoontje te geven.

 

P.S.

  • Vorige week sprak ik Richard Meeussen van ‘t Zwaantje, een echte bekende van iedereen en vertelde hem van “de ontmoetroute”. Hij was direct erg enthousiast en deed ons een tip “ het boekje van Dikke Piet Meeussen” uitgegeven door zijn dochters. Dit boekje met veel verhalen over Mook nemen we de komende weken mee onderweg en zodra het mogelijk is nodigen we Richard of de dochters van dikke Piet eens uit om te vertellen in dialect over Mook en zijn bewoners.
  • In Molenhoek lopen ze deze en volgende week zelf, ze hebben belafspraken gemaakt.
  • De dames in Middelaar gaan zich oriënteren hoe ze het programma ingevuld willen hebben.
  • Petra van Maasburen zal ons, indien nodig, op de voorpagina houden.

wk8

 

Heb je vragen over “de ontmoetroute” bel dan Marian Schijf op!  Telefoonnummer:  06-13260571

Het project is gesponsord door ZonMw en met partners vanuit de gemeente uitgevoerd.

 

Tips om in beweging te blijven:

  • Probeer iedere werkdag om 10.00 uur de zender van de TV op GL8 te zetten en doe mee met het beweegkwartiertje.
  • Wil je een mooie en zeer interessante uitzending zien over “wat bewegen voor het brein betekend” kijk dan even terug op woensdag 4 november NPO 1 om 21.15 uur de masterclass van Erik Scherder.

Groetjes van ons: Lucie, Willy, Marion, Anouk, Suzanne en Marian

Terug naar overzicht verslagen Ontmoetroute