Beweegroute De 2 Schansen

Geplaatst op 27-04-2020  -  Categorie: Algemeen

Nu ook ’n natuur-beweegroute in Mook en Molenhoek.

Marian en Ton hebben, gebruikmakend van de bestaande 2 Schansenroute, een pittige maar erg mooie beweegroute uitgezet in de mooie natuur van Mook en Molenhoek. De route is 5 km lang en je volgt vanaf de startplaatsen de gele pijltjes van de 2 Schansenroute. In Mook kun je starten vanaf de Zandsteeg, een zijweg van de Bovensteweg die loopt naar appartementencomplex de Mookerschans.

Het NS station is de startlocatie in Molenhoek . Aan de achterzijde van het station loop je richting de trappen onderaan de Heumenseschans. Vanaf daar is de route te lopen door de gele pijltjes te volgen. Onderweg hangen aan de rechterzijde van de paden steeds beweegopdrachten aan de bomen. Inclusief de oefeningen kun je voor deze route toch zeker rekenen op 1,5 uur lekker bewegen in de eigen achtertuin, de bossen van Mook en Molenhoek.

Ook vanaf de parkeerplaats bij de tuin van het Jachtslot de Mookerheide is de route prima op te pakken. Volg vanaf daar de gele pijltjes van de 2 Schansenroute en de opdrachten van de natuur-beweegroute.

Veel wandel -, beweeg- en natuurbelevingsplezier!

Marian Schijf en Ton Broekmans